Casa del Sur

Voor uw onvergetelijke vakantie.

Torrevieja

 

Torrevieja heeft een prachtige 3 km lange boulevard.

Wij starten meestal aan de noordzijde, bij de nog mooie ruwe kust, hier spet het zeewater bij een beetje wind heerlijk omhoog.

P1100483


Zuidwaards wandelend over de mooi aangelegde boulevard, kom je langs een paar echt volle strandjes, waar de Spanjaarden graag recreeren. Overal mogelijkheden voor luieren op een terrasje of genieten van een maaltijd in een van de vele restaurantjes. Aan het eind van de boulevard is dan de haven en het centum van de stad. Wij genieten altijd van het prachtige plein hier met terrasjes achter een grote op Gaudi geïnspireerde bank met fonteinen.

P1100491

Torrevieja is vooral groot geworden door de enorme run in de jaren tachtig op de duizenden huizen die daar, speciaal voor ons Noord-Europeanen, werden gebouwd.
Daarvoor was het voornamelijk een vissersdorp, ca. 65 km zuidelijk van Alicante, en omringd door een aantal meren, waaruit zout gewonnen werd en wordt. Want nog steeds wordt die omgeving sterk bepaald door het aanblik van meren met gewonnen zoutheuvels als horizon. En tot op de dag van vandaag is Torrevieja 1e op de Europese ranglijst, en 2e op de lijst van s´werelds zoutproducenten. Door de natuurlijke zoutmeren, is het voor mensen die lijden aan astmatische- en reumatische aandoeningen en psoriasis, gecombineerd met het heerlijke klimaat en de vele sportmogelijkheden een gezonde en vooral ook helende plek.
Het begrip Costa Blanca voor jou krijgt voor deze groep wel een heel actieve en gezonde lading. En als zij dan ook nog tijdens het zgn. Habaneras festival (eens per jaar, bekijk de lokale media) in de buurt zijn, kan het door deze, door zeilers en vissers naar Torrevieja overgebrachte en op Cubaanse muziek geïnspireerde dansmuziek, helemaal niet meer stuk.
De oude vissersbestemming herken je nog in de vissers en jachthaven, geflankeerd door een flinke boulevard, de langste van de Costa Blanca, zegt men: 3 km.

De laatste 30 jaar is Torrevieja, door de eerder genoemde huizenjacht, veranderd van een dorp in een echte stad met een prima functionerende toeristenindustrie en met veel aantrekkelijke restaurantjes en winkels. Allerlei nieuwe wijken met veelal rijtjeshuizen (3 verdiepingen met op de derde een zonneterras), werden rondom het oude dorp gebouwd waardoor er ook in de winter flink wat “overwinteraars” verblijven, die van de zon op hun zonneterras genieten.

Uit: costablanca.voorjou.com