Casa del Sur

Voor uw onvergetelijke vakantie.


Orihuela
Een artistieke, culturele, religieuze, culinaire, sportieve, voormalige Bisschop- en heerlijke wandelstad op 20 km van de Middellandse Zee met een 16 km lange geweldige en met blauwe vlag gekroonde kuststrook (blauw staat hier voor top schoon en goed onderhouden).


cathedral OrihuellaOrihuela is een geweldige plek, vinden wij. Bij Goed & Lekker leven aan de Costa Blanca hoort gevarieerdheid. Een grote verscheidenheid van bijzondere ervaringen, enerzijds de smaak van goede koffie op een sfeervol terras op een prachtig en heel karakteristiek pleintje met plezierige en goedgeluimde mensen om je heen, of het afslaan op één van de 5 golfcourses, die ze daar op loopafstand van elkaar hebben en anderzijds de stilte, die bij het genieten hoort van bijvoorbeeld “De verzoeking van Thomás van Aquino”, een prachtig schilderij van Velásquez, wat hangt in één van de vele Laat Gotische, Renaissance of Barokke kerken, of het openslaan van een gedicht kerk Orihuellain het oude woonhuis (nu museumpje) van Miquel Hernandez, de beroemde Spaanse dichter.

En nog veel meer van die heerlijke tegenstellingen, die je van de ene plezierige in de andere intens genietende verrassing laten duikelen. Orihuela heeft het en zij heeft daarbij nog de internationaal bekroonde en zeer veel bezoekers trekkende intensief beleefde Goede Week voor Pasen (Semana Santa) en de woeste, wilde, vrolijke maar ook door haar kostuums prachtige Moros y Cristianos.

segura in OrihuellaBreng een dagje door in ORIHUELA, een stad met vele gotische, renaissancistische en barokke monumenten, waar de rivier Segura doorheen stroomt die vlakbij de camping in de zee uitmondt (op ca. 30 km via de weg die van San Fulegencio naar Almoradí gaat). Op deze reis kunt u ook COX aandoen dat in het midden van de streek Vega Baja ligt om het kasteel te bezoeken en in CALLOSA DEL SEGURA moet u zeker een bezoek brengen aan de aartspriesterlijke kerk van San Martín uit de 16e eeuw. Safari Aitana en Safari Vergel: twee dierentuinen die in het binnenland ter hoogte van Benidorm liggen en die u deels met de auto en deels te voet kunt bezoeken. Dieren in gevangenschap die in een natuurlijke omgeving en niet in kooien leven.

Uit: costablanca.voorjou.com