Casa del Sur

Voor uw onvergetelijke vakantie.


2012-07-29 13.36.372012-07-20 17.49.13

La Marina (urbanisatie) en omgeving

Test 00004

La Marina (Elx): woonkern met 1200 inwoners, gelegen in de gemeente Elx/Elche, op 13 km afstand en opgericht rond 1884 in een gebied aan de kust en bij een pijnbomenbos. Het schaduwrijke pijnbomenbos van meer dan 3 km houdt de duinen vast die langs de witte zandstranden lopen: het strand van Pinet, dat zich iets noordelijker bevindt, Les pesqueres, zoals het middelste strand heet, en het strand El Rebollo dat aan de Camping Internacional La Marina grenst. In het zuidelijke deel van dit strand, dat daar al deel uitmaakt van de gemeente Guardamar del Segura, is naturisme (FKK) toegestaan


La Marina is een nieuw dorp dat tegen een heuvel is gebouwd, op zeer korte afstand van de Middellandse zee (3 à 4 km).
Het heeft een goede infrastructuur. Er zijn 3 kleine winkelcentra, waar allerlei winkels en gezellige eetgelegenheden aanwezig zijn. Diverse sport- en speel- mogelijkheden zijn in het dorp te vinden. Het fijne van dit dorp is dat 50 á 60 % van de woningen vast worden bewoond. Daardoor zijn ook in de winterperiode de winkels en restaurants geopend. 

 

In de directe omgeving zijn een aantal leuke plaatsen die per fiets of auto te bereiken zijn: Guardamar 6 km, Torrevieja 15 km, Elche 15 km.
La Marina is als het ware ingeklemd door een aantal Nationale Parken: NP Lagunas de la Mata y de Torrevieja, NP del Hondo, NP de Salines de St Pola. Verder is het duinlandschap tussen Guardamar en La Marina uniek in zijn soort in Spanje. Ook de rivier de Segura is bepalend voor dit delta gebied. Langs deze rivier is het heel mooi fietsen!

De grootste trekker van deze omgeving is uiteraard de zee met zijn kilometers lange mooie zandstranden. Alle stranden liggen tussen de 4 en 6 km van ons huis in La Marina. Je vind hier altijd een strand dat jou goed bevalt! Bewaakte en onbewaakte stranden, met of zonder speeltoestellen, met of zonder restaurant, gekleed of naturist (FKK), surf-, kite-, catamaran- en kano- verhuur, bij duinlandschap of bij boulevard. Kortom voor elk wat wils, laat je verrassen.

kaart la Marina